Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sójové maso

5. 8. 2009

Sójové maso

 

S rostoucím množstvím lidí, kteří se přiklánějí ke zdravé stravě založené na rostlinných potravinách, dává samozřejmě smysl, že se mnozí výrobci potravin snaží vyjít poptávce vstříc nabízením různých sójových náhražek masa. Kvalita, chuť i textura těchto výrobků se stále zlepšuje.

Někteří vegetariáni již dokonce tyto výrobky odmítají, protože chutnají až příliš podobně jako to, co mají napodobit! Zkuste vpašovat sójovou náhražku masa do nějakého oblíbeného rodinného receptu – a sledujte, jestli si toho někdo všimne.

Objevují se již i sójové náhražky hamburgerů. Když si uvědomíte, že běžný hamburger obsahuje až 680 kalorií a 39 gramů tuku, není divu, že se zájemci o zdraví shánějí po lepší alternativě. Vegetariánské burgery jsou vyráběny z ořechů, obilovin, zeleniny, sójové burgery v první řadě ze sójové bílkoviny. Množství bílkovin v jednom sójovém burgeru se pohybuje mezi sedmi až třinácti gramy.

V receptech můžete nahradit hovězí maso anebo párky sójovými párky či dalšími výrobky ze sóji. Můžete tak experimentovat i s vlastní vegetariánskou pizzou anebo si vyrábět vlastní sójové burgery.

Ve specializovaných obchodech dnes již naleznete širokou škálu sójových náhražek masa; nepřehlédněte sekci chlazeného zboží, kde se tyto výrobky obvykle nacházejí. Výrobky ze sóji obvykle doplňují i další podobné náhražky masa - z pšeničné bílkoviny atp. Zařazením sójových výrobků do svého jídelníčku zvýšíte příjem sójové bílkoviny a snížíte množství zkonzumovaných kalorií a tuků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA